Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Aaron Whitmore

Aaron een een jonge volwassene met blond haar en blauwe ogen. In seizoen 5 van ‘The Vampire Diaries’ is hij een student aan Whitmore College. Hij is wees nadat zijn beide ouders zijn overleden, zijn voogd Wes Maxfield is professor op de universiteit.

Verhaallijn/Biografie
Aaron heeft een tragische jeugd gehad en is in de veronderstelling dat zijn ouders zijn omgekomen na een beren-aanval tijdens een kampeer trip, waarbij hij de enige overlevende was. Nadat vele familieleden en vrienden zijn omgekomen gaat hij studeren aan Whitmore College om een nieuwe leven op te bouwen.

Al snel komt Megan King om het leven met wie Aaron bevriend was. Elena die kamergenoot was met Megan probeert erachter te komen wie haar vermoord heeft en dwingt hem antwoorden te geven op haar vragen. Hij laat haar weten dat hij Megan niet vermoord heeft en iedereen om hem heen doodgaat. Elena laat hem het gesprek vergeten. Later komt hij Katherine tegen die zich voordoet als Elena om informatie te krijgen over Augustine Society, maar hij heeft geen idee waar ze het over heeft. Aaron weet namelijk niets van de Augustine Society die in het geheim vampieren bestuderen.

Aaron’s kamergenoot Jesse ontsnapt na zijn transformatie als vampier uit de onderzoekslaboratorium van de Augustine Society dat nu geleid wordt door Wes. Een bange Jesse gaat naar Aaron voor hulp maar kan zijn drang naar bloed niet onder controle krijgen en bijt hem. Elena en Caroline zorgen ervoor dat hij geneest en laten hem het incident vergeten. Elena nodigt Aaron uit voor een feest, waarin hij Elena verteld over zijn tragische verleden en hoe Wes Maxfiel voor hem gezorgd heeft. Wanneer Jesse overlijd, zoekt Elena hem om hem dit te vertellen. Aaron die nu nog meer achterdochtig is voor de intenties van Wes omdat deze de dood van Megan en Jess als zelfdoding heeft bestempeld, verteld dit aan Elena. Maar dan verdoofd Wes Elena met verbena, waardoor Aaron alles hoort over de Augustine Society. De society die af weet van vampieren en hun bestudeert voor wetenschappelijke doeleinde, en Wes eigen onderzoek om vampieren zo te veranderen ze de aandrang krijgen naar vampierbloed zodat ze geen gevaar zijn voor mensen.

Wes verteld Aaron ook de waarheid over de dood van zijn ouders, dat deze vermoord zijn door een vampier. Een boze Aaron zoekt Elena op in de Augustine Society cellen om erachter te komen om zij de vampier is die zijn ouders vermoord heeft. Damon die daar ook opgesloten zit biecht dan om dat hij de dader is, maar ook alle andere familieleden heeft vermoord als wraak voor zijn eerdere opsluiting door de Augustine Society tientallen jaren geleden. En dat zijn plan was één familielid te laten overleven, deze zelf weer een familie kon opbouwen om deze daarna weer uit te moorden behalve één persoon ect.

Wanneer Damon ontsnapt uit de Augustine Society houd hij Aaron samen met Stefan gevangen om Elena ook vrij te krijgen. Maar Wes voelt er niets voor om Elena zomaar vrij te laten in ruil voor Aaron’s leven. Hierop besluit Aaron na wat twijfeling om Stefan te helpen om Elena vrij te krijgen. Hij laat Wes weten dat hij niets meer met hem te maken wil hebben en dat zijn subsidie voor de onderzoeken stopgezet zal worden. Enzo een vampier die jaren geleden met Damon opgesloten zat bij de Augustine Society kidnapt Aaron om Damon ervan te overtuigen hun wraakplan verder uit te voeren. Damon weet dat Aaron belangrijk is voor Elena en kan dit niet, hij dwingt hem om de stad te verlaten.

Damon komt Aaron samen met Enzo Aaron opnieuw tegen, nadat Elena wiens lichaam is overgenomen door Katherine het met Damon uitgemaakt heeft is hij verdrietig. Wanneer Aaron hem erop wijst hij toch niet goed genoeg is voor Elena vermoord Damom hen door zijn nek om te draaien. Nu Elena hem niet meer wil maakt het niet uit of hij een monster is.

Damon biecht enkele afleveringen later op aan Elena dat hij Aaron vermoord heeft.

Terug