Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Abigail “Abby” Bennett Wilson

Abigail Bennet is geboren op 16 August 1972 in Mystic Falls, ze was bevriend met Miranda Sommers en ging naar Mystic Falls High School. Ze de dochter van Sheila Bennet en de moeder van Bonnie. Abigail was een heks voordat
ze veranderd werd in een vampier.

Verhaallijn/Biografie
Abigail groeide op in Mystic Falls en woont daar met haar familie. Wanneer de vampier Mikael naar Mystic Falls komt is ze gedwongen haar familie te verlaten nadat ze hem magisch opsluit in een tombe. Vanaf dat punt in haar magie zodanig verzwakt dat ze deze niet meer kan gebruiken.

Ze verlaat Mystic Falls zonder uitleg waardoor haar dochter Bonnie zich door haar verlaten voelt. Wanneer in seizoen 3 haar hulp nodig is voor het magisch openen van de doodskisten waar enkele Originals vampieren in zijn opgesloten zitten zoeken Elena en Bonnie haar op. Hier komt Bonnie erachter dat ze een nieuw leven heeft opgebouwd een relatie heef, met wie ze samen haar stiefzoon Jamie opvoed. Abby legt uit waarom ze Mystic Fall verlaten had, omdat ze een nieuw leven wilde opbouwen en verder is gegaan onder de naam Abby Wilson. Bonnie wil alleen maar haar moeder’s hulp niets anders, maar die geeft aan geen magische krachten te hebben om haar te kunnen helpen.
.
Abby drogeert Bonnie hierna en brengt haar naar Klaus zijn hybrids. In een poging haar stiefzoon Jamie te reden die gewongen wordt zichzelf neer te schieten, als Bonnie hen niet de locatie van de doodskisten verteld. Abby verteld Bonnie dat ze haar krachten langzaam weer terug krijgt wanneer ze in haar beurt is en dat het misschien moeder natuur’s staf was voor het verlaten van haar dochter.

Samen met Bonnie doet ze een spreuk om één van de doodskisten te openen die van Esther, de moeder van de Original vampieren en heks. Zij probeert haar kinderen die ze zelf vampier gemaakt heeft omdat ze spijt van de verandering en vindt dat ze een walging van de natuur zijn. Om dit te bereiken geleiden ze de magie van de Bennet familielijn. In Stefan en Damon’s poging dit te stoppen om Elena’s leven te redden veranderen ze Abby in een vampier, omdat iemand niet zowel heks als vampier kan zijn. Hoewel Bonnie haar moeder wil leren omgaan met de tranformatie tot vampier besluit Abby weg te gaan om zowel Bonnie als Jamie niet in gevaar te brengen nadat ze Jamie perongeluk bijt.

Wanneer Alaric is veranderd in een Original-hunter vampier door Esther in een nieuwe poging haar kinderen om te brengen vraagt Bonnie haar moeder om hulp om Alaric op te kunnen sluiten met dezelfde spreuk die ze gebuikte voor Mikeal. Wanneer haar dochter Bonnie onder invloed is van de duistere magie genaamd Expression belt ex-man Rudy Abby op voor hulp om hun dochter te redden. Met de hulp van de kruiden en andere heksen lukt dit. Hierna is Abby niet meer te zien in de serie.

Later wanneer Bonnie de genezing voor vampirisme heeft meegenomen uit de gevangene wereld van 1994 laat ze aan Damon weten dat ze deze aan haar moeder wilde geven. Deze had zich echter verzoend met het feit dat ze een vampier is en is gelukkig. Daarop besloot Bonnie de genezing niet aan haar moeder te geven maar aan Damon.

Terug