Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Amara

Amara is een jonge volwassene vrouw die leefde rond 100 v.Chr. in Griekenland. Ze is voorouder van Tatia, Katerina Petrova en Elena Gilbert, de doppelgängers,

Verhaallijn/Biografie
Amara een een dienstmeisje van de heks Qetsiyah, maar raakt tot over haar oren verliefd op dienst verloofd en tevens ook heks Silas. Doordat Silas al verloofd is en Amara van arme komaf is en Silas een welvaarde edelman is hun liefde verboden. Ze beginnen echter een geheime romance, omdat ze bang zijn voor de veroordeling van de maatschappij.

Silas heeft de wens om onsterfelijk te leven met Amara en haalt zijn verloofd Qetsiyah die een krachtige heks is over om een onsterfelijkheidsdrank te maken. Waarbij hij Qetsiyah laat geloven samen met haar onsterfelijk te willen worden. Silas gedriegd Qetsiyah door op hun huwelijksdag de onsterfelijkheidsdrank samen met Amara in te nemen.

Qetsiyah komt achter het bedrog, maar naast het feit dat haar verloofde verliefd is op een andere vrouw vindt ze het nog erger dat hij samen met haar de onsterfelijksdrank heeft ingenomen. Als wraak laat Qetsiyah Silas geloven dat zij Amara vermoord heeft, voordat ze hem opsluit in een tombe. Ze heeft Amara echter niet vermoord maar veranderd in de de Anchor naar de andere kant. Een dementie waar bovennatuurlijke wezens na hun dood in een soort limbo verblijven. Dit om ervoor te zorgen dat wanneer Silas de onsterfelijkheid weet terug te draaien en dood gaat samen met haar gevangen zit in de andere kant. Nadat Qetsiyah vermoord wordt door de Travellers, nemen zij het lichaam van Amara mee zodat de Anchor die ze nu is niet in de verkeerde handen valt.

Voor de komende 2000 jaar verplaatsen zijn haar lichaam om de paar dagen om te voorkomen dat ze ontdekt wordt, in die tijd voelt Amara de dood van alle bovennatuurlijke wezens die door haar heen reizen naar de andere kant. Wanneer Silas erachter komt dat Amara nog leeft gaat hij op zoek naar haar. Hij vindt haar, maar ondanks haar grote liefde voor Silas wil ze echter niet zo verder leven. Ze is van mening dat ze genoeg heeft geleden voor haar bedrog richting Qetsiyah en is doorgedraaid door wat ze de komende 2000 jaar heeft meegemaakt.

Qetsiyah die weer levend is wordt overgehaald om van Bonnie de Anchor te maken, zij stemt toe omdat zij op deze manier zowel Amara als Silas kan vermoorden. De spreuk lukt maar Stefan kidnapt Amara om Silas weg te lokken. Wanneer Silas en Amara later samen zijn smeekt ze hem haar te doden omdat ze zo niet verder kan, wanneer Silas op het punt staat dit te doen wordt hij gedood door Stefan. Na het zien van de dood van haar grote liefde pleegt Amara zelfmoord.

Terug