Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Alexia “Lexi” Branson

Alexia wordt geboren op 13 November 1659, en wordt rond het jaar 1680 door een onbekende vampier getransformeerd.

Verhaallijn/Biografie
Alexia wordt geboren op 13 november 1659 en voed haar broertje op na het overlijden van haar ouders. Nadat ze een man tegenkomt die aan haar vraagt of ze onsterfelijk wil worden om voor altijd voor haar broertje te kunnen zorgen wordt ze rond haar 21e getransformeerd tot vampier. Wanneer de dorpsbewoners achterdocht krijgen waarom ze nooit ouder wordt komt haar broer om wanneer zij hun huis in brand steken.

In 1864 arriveert Lexi in Mystic Falls en ontmoet ze Stefan , die net verandert is in een vampier. Nadat hij haar probeert aan te vallen komt hij erachter dat ze net als hem is. Lexi komt tot de ontdekking dat Stefan een ripper is en zijn menselijkheid heeft uitgeschakeld, ze maakt het haar taak om hem van zijn bloed verslaving af te krijgen en het juiste pad op de leiden. Sinsdien zijn de twee goede vrienden.

Lexi komt Stefan in 1922 nogmaals helpen wanneer ze erachter komt dat hij opnieuw een ripper is en onschuldige mensen vermoord. Het koste haar bijna een decennia om hem opnieuw op het goede pad te krijgen. Vanaf die tijd zagen ze elkaar met regelmaat en vierde ze elk jaar Stefan’s verjaardag samen.

In 1942 reist Lexi samen met Stefan naar New Orleans en om daar de band met Stefan en diens broer Damon weer goed te maken. Damon wil zelf samen met zijn broer gaan vechten in de tweede wereldoorlog, maar Lexi raad dit af doordat ze vermoed dat Stefan weer een ripper wil worden als hij erachter komt dat Damon zonder spijt 12 mensen kan vermoorden en Stefan hem mogelijk om advies zal vragen hoe hij ook zo kan worden. Lexi herinnerd aan de laatste keer dat hij een ripper was en Damon vertrekt.

In 1977 gaat Lexi op zoek naar Damon die zoveel roekeloze moorden doet dat zij zelf in Mystic Falls te horen krijgen van zijn daden. Ze is vastberaden hem te helpen het goede pad om te gaan, hoewel Damon er geen zin in heeft speelt hij het spelletje mee. Hij manipuleerd Lexi de komende 6 maanden door haar te laten geloven dat hij zijn leven verbeterd. Lexi begint gevoelens te krijgen voor Damon en de twee hebben zelf seks met elkaar op een dak van een appartementen complex. De volgende dat komt Lexi er op een harde manier achter dat Damon haar bespeelde wanneer ze in de brandende zon wakker wordt en opgesloten zit op het dak.

In 2009 komt Lexi opnieuw naar Mystic Falls om Stefan’s verjaardag te vieren, ze is geschokt wanneer ze ontdenkt dat Elena als twee druppels water lijkt op Stefan’s oude liefde Katherine Pierce. Alhoewel Lexi Katherine nooit ontmoet heeft, heeft ze wel een hekel aan haar door alle verhalen die Stefan verteld heeft. Lexi steunt na uitleg van Stefan de relatie wel.

Damon haalt Stefan en Lexi naar een feest te gaan dat wordt gehouden in de Mystic Grill het is gezellig en Lexi verteld Elena zelf over haar menselijk vriend die ze gehad heeft. Lexi vertrouwd Damon niet en vraagt hem wat hij van plan is. Hij is echter van plan Lexi te onthullen als vampier om ervoor te zorgen dat de zij gezien wordt als verdachte van de moorden i.p.v. hemzelf en Stefan. Damon zorgt ervoor dat een meisje Lexi aanwijst als moordenaar van haar vriend, waardoor ze tijdens het feest verdoofd wordt met Verbana. Ze komt wat bij en probeert te ontkomen maar wordt neergestoken en gedood door Damon.

Later komen we erachter dat Lexi een relatie had met een vampier genaamd Lee, deze probeert Damon te vermoorden maar Elena overtuigd hem dit niet te doen omdat Lexi dit niet wild had.

Lexi wordt in de serie nog meerdere malen genoemd, zou zij Caroline Stefan doen herinneren aan Lexi, was Rose uit seizoen 2 bevriend met haar.

In seizoen 3 zien we Lexi als geest, wanneer eens spreuk van Bonnie anders gaat dan gepland is kunnen alle geesten gezien worden en dingen doen. Lexi grijpt deze kans op Stefan opnieuw te laten afkicken van mensenbloed en het goede pas op te leiden en laat Elena zien hoe ze hem moet helpen.

Waneer in seizoen 4 de wand tussen de andere kant tijdelijk naar beneden is zien we Lexi weer als geest. Stefan en Lexi gebruiken deze tijd om met elkaar door te brengen en te feesten. Lexi verteld Stefan dat als hij Elena loslaat hij iemand anders zal tegenkomen. Wanneer Stefan in seizoen 5 aan de andere kant beland komen de twee elkaar weer tegen, en red ze zijn leven. Stefan keert terug naar de wereld van de levenden. En Alhoewel dit Lexi’s kans is om ook weer terug te keren naar de wereld als vampier weigert ze dit. Ze zou geen goede vriend van Stefan zijn als de zit zou doen omdat ze weet dat hierdoor Bonnie telkens zwakker wordt en Damon ook nog erdoor moet.

Ze lijkt vrede te hebben het haar besluit en verdwijnt.

Terug