Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
7×05 Live Through This

Plot
EEN NIEUWE BEDREIGING KOMT ERAAN – Damon besluit zijn levenswijze te veranderen, vooruit te denken en het goede te doen voor Elena. Lily bereid zich voor op de komst van een speciaal persoon uit haar verleden, maar Enzo is niet zo zeker van wat hij kan verwachten. Op het advies en aandringen van Caroline gaat Stefan praten met zijn ex-vriendin Valerie, zo krijgt hij wat details over haar verleden. Ten slotte staat Bonnie en Enzo op gespannen voet met elkaar wanneer ze gezamenlijk een gewelddadige bedreiging moet afweren. En is Bonnie gedwongen om Alaric te confronteren met het verontrustende informatie dat ze over de Phoenix stone te weten is gekomen.

Gastrollen
Annie Wersching als Lily Salvatore
Elizabeth Blackmore als Valerie Tulle
Michael Trevino als Tyler Lockwood
Jodi Lyn O’Keefe als Dr. Josette ‘Jo’ Laughlin
Scarlett Byrne als Nora Hildegard
Teressa Liane als Mary Louise
Todd Lasance als Julian
Jaiden Kaine als Beau
Nicky Buggs als Doctor
Nisey Woods als Lucy
Tim Kang als Oscar

Weetjes
– Officiële uitzenddatum (USA): 5 november 2015
– Officiële uitzenddatum (NL): –
– Zach Roerig is niet te zien in deze aflevering.
– Valerie verteld Stefan waarom ze nooit terug kwam voor hem. ze laat weten dat ze zwanger van hem was, maar dat Julian ervoor heeft gezorgd dat ze een miskraam kreeg en meeging op de boot naar Engeland. Hij wilde niet dat zij en Lily naar Mystic Falls terug gingen. Op de boot pleegde ze zelfmoord maar veranderde in een vampier omdat ze vampierbloed in haar systeem had – zonder haar eigen weten. Stefan verteld dat hij wel een kind had gewilst en kiest ervoor om dit nieuws niet aan Caroline te vertellen.
– Het was Lily’s idee om Elena magisch aan Bonnie te linken met een slaap-spreuk, dis als wraak voor het feit dat ze de ander Heretics niet wilde redden van de Prison World van 1903.
– We komen erachter dat de Phoenix zwaard niet de mogelijkheid heeft om doden tot leven te wekken, maar een gevangenis is voor vampierzielen.
– Met de hulp van Nora, Mary Louise en Beau wordt Julian gered uit de Phoenix steen
– 3 jaar van nu woont Bonnie in een psychiatrische instelling en een relatie heeft met Enzo.

Muziek
“Blossom” – Noah Gundersen
“Can We Work It Out” – Gordi
“Catch” – Dresses
“Girl Crush” – New Politics
“Undertow” – Drenge
“I’ll Never Go Away (feat. Gabe Dixon)” – Erin McCarley

Links
Afleveringsstills
Screencaptures
Webclips/Previews

Quotes
Caroline (to Bonnie): “I just sent my boyfriend to spend the day with his first love. Could be really good for them. Clear all the 19th century drama.”

Valerie: “I was coming back for you.”
Stefan: “What happened?”
Valerie: “I was pregnant.”

Caroline: “Anything monumental that I should know about?”
Stefan: “No. Nothing.”

Terug