Celebrity Fansite
Your ultimate source for celebrity name

Mystic Falls is het fictieve plaatje in de Amerikaanse staat Virginia waar “The Vampire Diaries” zich afspeelt in de serie.

Adres gegevens en straten
Via Vicki’s rijbewijs weten wij dat in de serie de postcode van de stad 20815 is, in het echt is dit de postcode voor de stad Upperville, Virginia. Enkele straten in de fictieve stad zijn:
– Birch Street
– Elm Street
– Harrison Street
– Laurel Avenue
– Oak Street
– Monticello Street
– Moore Street
– Pace Street
– Washington Street

De oprichtersraad
De oprichterraad oftowel de Founders Council bestaat uit familieleden van de oorspronkelijke oprichters van de stad en enkele andere personen. Tegenover de dorpelingen lijkt het alsof de raad zich bezighoud met het vieren van de lokale geschiedenis. Maar in het geheim houden zij zich bezig met het opsporen en doden van vampiers om zo de stad te beschermen. In de dagboeken van de oorspronkelijke oprichters staat beschreven hoe dit moet, deze dagboeken worden van generatie op generatie doorgegeven.

Damon help hun gedeeltelijk om zo zijn eigen identiteit verborgen te houden.

Leden van de raad
Logan Fell [overleden]
Sheriff Forbes [overleden]
Jonathan Gilbert [overleden]
Miranda Gilbert [overleden]
Mayor Richard Lockwood [overleden]
Carol Lockwood [overleden]
Zach Salvatore [overleden]
Damon Salvatore
Rudy Hopkins

Geschiedenis
Omdat de stad een rijke geschiedenis heeft m.b.t. vampieren zijn er ook regelmatig flashbacks naar 1800 in de serie waarin gebeurtenissen uit het verleden te zien zijn. Daarnaast word gebeurtenissen uit het verleden ook vaak besproken door de personages of tijdens geschiedenisles.

Battle of Willow Creek
De Battle of Willow Creek vond plaats tijdens de Amerikaanse burger oorlog in de beurt van Mystic Falls. Het volgende schreef Mr. Tanner op het schoolbord over de gebeurtenis:

The Battle of Willow Creek – 1865
The defense of the town was left to a small army of less than 3,000 men against the enemy, never less than 12,000 and sometimes as many as 25,000 and always within a days march. The regiment engaged the enemy at Willow Creek near Mystic Falls, VA. They were driven back across the river until nightfall when fighting subsided and they made camp on the 7th April 1865. The remaining troops left camp and moved 3 miles along the river’s south bank. They were determined to make a stand near the Braunwarth Mill, a little below the falls where Willow Creek meets the river proper because its right flank could be protected by the high bluffs the battle lasted into the night. In the morning the remaining troops retreated into the fortification at Mystic Falls.

Er waren 346 doden gevallen tijdens deze gebeurtenis en volgens Mr. Tanner geen burgers. Stefan corrigeert heb door te melden dat er 27 dorpeling door soldaten zijn doodgeschoten in de Fell’s Kerk. Hij noemde dit een groot verlies. Eigenlijk zijn de 27 dorpelingen, vampieren die omkwamen maar de officiële geschiedenis is veranderd om dit geheim te houden.

Afbranden van Fell’s Church
Tijdens de ‘Battle of Willow Creek’ werden door de oprichtersraad 27 vampieren opgesloten in de kerk van Fell’s Church, waaronder Katherine. De leden van Founders Council staken de kerk in brand om zo de vampieren te doden. Intussen wist Katherine te ontsnappen met hulp van een bewaker.
Damon had intussen met Emily – de voorouder van Bonnie – een pact gesloten om de vampieren in de kerk te beschermen door ze op te sluiten in een tombe onder de kerk. De enige manier om de tombe te openen is via een talisman en een paserende komeet die in 2009 weer langs zou komen.
De resten van de kerk bevinden zich op de begraafplaats van Mystics Falls.