Celebrity Fansite
Your ultimate source for celebrity name

A

Anchor Een magisch wezen dat de tussenpersoon is tussen de echte wereld en ‘The Other Side’. Manier voor bovennaturlijke geesten om naar de andere kant te gaan. Wanneer de Anchor vernietigd wordt houd de andere kant op met bestaan. Als Anchor zie je alles, kun je geesten n zien en met ze praten en leef je aan beide kanten. Amara de eerste döppelganger en liefde van Silas werd door Qetsiyah de eerste Anchor toen ze ‘The Other Side’ creërde toen ze Silas onsterfelijk maakte. Uiteindelijk werd Bonnie de Anchor tot ze aan het einde van seizoen 5 overleed.

Ascendant Magische voorwerp dat de Gemini coven creërde om tussen de ‘Prison Worlds’ te reizen en zo mensen hierin op te sluiten. Voor zover bekend zijn er 4 Ascendants, één om naar de wereld van 1903 te reizen en één om naar de wereld van 1994 te reizen. En een kopie van elke in de andere dimensie – de ‘Prison World’ zelf. Hij kan gebruikt worden met het bloed van een Bennet heks en een hemelse evenement zoals zonsverduistering of noorderlicht. Je reist dan mee door de Ascendant aan te raken.

Armory Organisatie dat zich bezighoud met het bovennatuurlijke. In het hoofdkwartier van de organisatie zit een mysterieuze kluis waar een nog onbekend magische wezen zich schuil houd.

Augustine Society Een geheime genootschap op Whitmore College die van het bestaan van bovennatuurlijk wezens. hierbij een voornamelijk interesse hebben in vampier en de mogelijkheden van hun krachten. Ze doen onderzoek naar hoe deze krachten de mens zouden kunnen helpen. Om dit doel te bereiken vangen ze vampieren en doet wetenschappelijk experimenten om hen. O.a. Grayson Gilbert en Wes Maxfield maakte hier onderdeel van uit, studenten van Whitmore College worden gescand als mogelijk nieuwe leden van het genootschap. Het genootschap bestond al in 1943.

Augustine Vampire Eerst gebruikt als term voor vampieren die gevangen zijn gehouden door de Augustine Society. Later een omschrijving voor vampieren die door hun geinjecteerd waren met een door hun ontworpen ‘ripper virus’, waardoor vampiers alleen het bloed willen drinken van mede-vampiers. Vampier die opgesloten zaten in het instuut zijn o.a. Damon, Enzo – zo kent het tweetal elkaar, Elene en Jesse. De laatste is de eerste vampier die is geinjecteerd met het virus.

B

Brotherhood of the Five: Ook wel ‘de 5′ genoemd is het een groep van 5 bovennatuurlijke vampiersjagers. Ze kregen hun krachten rond 1110 van een heks die een afstammeling was van de de krachtige heks Qetsiyah, die de wereld wilde bevrijden van de eerste onsterfelijke Silas. Ze dragen een tatoeage ook wel de Hunter’s Mark genoemd, deze kan hun leiden naar Silas en het middel ‘The Cure. wat onsterfelijkheid kan genezen.’. Wanneer ze gedood worden ervaart de moordenaar de Hunter’s Curse. De eerste groep werd door Klaus vermoord in 1114, vermoed werd dat ze de Brotherhood daarmee ophield, na de dood van een lid wordt er een nieuwe vamppierjager aangewezen na of 52 jaar, 4 maanden en 9 dagen. Wanneer iemand gemarkeerd wordt als nieuwe vampierjager, krijgt de persoon een drang om vampiers te doden.

C

Compulsion: Het vermogen van vampieren om mensen te laten doen wat ze willen of herrieneringen te laten vergeten, dit doen ze door hun slachtoffer in de ogen te kijken. ‘Originals’ vampieren kunnen ook andere vampieren op deze manier beïnvloeden.

D

Daylight Rings Behekste ringen met het amulet Lapis Lazuli die ervoor zorg dat een vampier in daglicht kan lopen zonder verzwakt te worden. Alleen vampieren die bevriend zijn met of een heks kunnen overhalen zo’n ring te maken hebben er één. Hij beschermd de heks alleen wanneer die gedragen wordt. De magische spreuk om er één te maken bevat geen worden en de ring moet in het daglicht gezet worden wil de spreuk slagen.

Doppelgängers Een bijwerking van de onsterfelijkheidsspreuk van Silas en Amara. Hierdoor wordt de natuurlijk balans gehouden omdat alles eens moet komen te overlijden. Hierdoor crëerderde natuur een shaduw-zelf van hen die identitiek op hen leek en geboren. Bekende doppelgängers van Amara en Silas zijn:
– Elena: Tatia, Katherine Pierce en Elena Gilbert.
– Stefan Salvatore en Tom Avery,

E

Enhanced Original Vampire Een sterkere ‘Original’ vampier. Met meer krachten en mogelijkheden dan de ‘Original’ vampieren Elijah, Finn, Kol, Niklaus & Rebekah. De eerste was Alaric, later werden ook Lucien en Marcel sterkere vampier met zelf weerwolf krachten, waardoor ze de mogelijkheid hadden om Elijah, Finn, Kol, Niklaus & Rebekah te doden.

Expression Is een zeer duistere vorm van magie. Het zou gevoed worden een een energie zou duister dat het de wereld zou kunnen vernietigen als het op grote schaal beoefend wordt. De krachten van de magie zijn zo krachtig dat de meeste heksen het niet willen zien als normale magie.

F

Fell’s Church: Kerk in de stad Mysic Falls werd gebouwd en was eigendom van de Fell familie. In 1864 werden hier 27 vampieren opgesloten en verbrand. Echter werden zij door een spreuk van Emily Bennet magische beschermd en opgesloten in een tombe onder de kerk.

Founding Families: De families die ooit Mystic Falls hebben opgebouwd in 1860. Dit zijn de families Fell, Forbes, Gilbert, Lockwood en Salvatore.

G

Gilbert Compass: Een door Johnathan Gilbert ontworpen kompas in 1864 om vampier mee te vinden. Alhoewel hij eigenlijk niet werkte werd hij behekst door heks Emily Bennet waardoor hij wel werkte waarvoor hij uitgevonden was. Hij schreef erover in zijn dagboek en het werk doorgegeven van vader op zoon.

H

Harvest Ritual Een terugkerend ritueel om de 300 jaar door de heksen van New Orleans. Zij beoefenen zogenoemde ancestral magie en halen kracht uit hun overleden voorouders. Door het opofferen van 4 tieners versterken zijn de band die ze hebben met hun voorouders. Als dank voor hun opoffering worden de 4 tieners weer tot leven gewekt tijdens de reaping – wat je oogst zaai je weer.

Heretics Vampier-heksen hybrids en afstammelingen van de Gemini Coven die zichzelf zo genoemd hebben. Ze kunnen naast hun vampierkrachten, ook magie gebruiken omdat ze voor hun verandering naar vampier Siphoners waren. ‘Reguliere’ heksen verliezen bij een verandering naar vampier hun magische krachten.

Hunter’s Curse: Vloek die een vampier direct krijgt nadat hij/zij een lid van de de ‘Brotherhood of the Five’ vampierjager dood. Er ontstaan hallucinaties die als doel hebben dat diegene zich uiteindelijk van zijn eigen leven beroofd.

Hunter’s Mark Het is een kaart, gecodeerd bericht, spreuk en empowerment. Het is een tattoage op het lichaam van een lid van de ‘Brotherhood of the Five’, en zij alleen kunnen zien. Hoe meer vampiers een vampierjager dood hoe meer van de Tattoege verschijnt.

Hybid De naam voor een magisch wezen dat een kruising tussen verschillende magische wezen zoals vampier-weerwolf of heks-vampier. Vooral in het begin was de Hybrid vooral een term gebruik voor vampier-weerwolf kruisingen.
– vampier-weerwolf: Ontstaat wanneer een weerwolf door Klaus vampier wordt gemaakt. Terwijl ze zijn bloed of die van dochter Hope in hun lichaam hebben zitten. Wanneer ze veranderd zijn moeten ze het bloed drinken van een doppelgänger zoals Elena. Er van uitgaande dat hij tijdens het breken van zijn vloek de doppelgänger moest doden was de bedoeling dat hij geen vampier-weerwolf kon maken. Wanneer Hybrids het bloed van Hope in hun lichaam hebben zitten moeten ze ook haar bloed drinken na de verandering.
– heks-vampier: Wanneer een heks die ook wel Siphoner worden genoemd in een vampier veranderd worden ze een kruising. Aangezien ze van andere magische krachten kunnen aborberen om magie te gebruiken, gebruiken ze hun eigen vampierkrachten om magie te gebruiken na de verandering. Ze noemenen zichzelf Hericts.
– heks-weerwolf-vampier: De enige bekende is Hope door haar genen, wat precies haar krachten zijn zijn onbekend.

Hybrid Curse/vloek: Vloek die zijn moeder Ester op Niklaus ‘Klaus’ Mikaelson heeft geplaats om te voorkomen dat zijn weerwolf genen geactiveerd kunnen worden. Hierdoor is hij alleen een ‘original’ vampier.

I

Immortality Spell Spreuk die ervoor zorg dat een mens onsterfelijk wordt. voorbeelden hiervan zijn Silas en Amara en ‘The Original’ heksen. De spreuk werd oorspronkelijk bedacht door Qetsiyah.

Immortality Slumber Spell Krachtige spreuk waardoor de de persoon of heks, een soort pseudo-onsterfelijkheid creërt zonder de natuur uit balans te brengen. Met de spreuk slaap je 100 jaar en ben je hier 1 jaar wakker. Op deze wijze overleefde Dahlia en Freya zo’n 1000 jaar.

J

K

L

Lockwood Mansion: Het huis van de familie Lockwood in de stad Mysic Falls

M

Merge Een krachtig ritueel door de Gemini Coven om op die manier een nieuwe leider te kiezen. Uitgevoerd door de geboren tweelingen in de coven – vandaar de naam Gemini :) – zij spreken samen een spreuk uit waardoor de sterkere van de twee de krachten van de ander absorbeert, Hierdoor wint en overleefd de sterkere en gaat de zwakere dood. Kai en Jo moesten dit ritueel uitvoeren en later Luke en Kai.

Moonstone: Wit-semi doorzichtige steen waarvan gedacht werd dat hij in de 15e eeuw gebruikt voor de ‘The Sun and Moon Curse’ werd in een vloek door de Azteken om vampiers kwetsbaar te maken voor zonlicht en weerwolven voor maanlicht. Uiteindelijk bleek het een rol te spelen in de vloek en opheffing van de onderdrukking van Klaus’s weerwolfen. HIj lijkt gemaakt te zijn van het mineraal Kwarts.

Mysic Falls: Het fictieve stadje in de Amerikaanse staat Virginia waar “The Vampire Diaries” zich afspeelt in de serie.

Mystic Falls Cemetery De begraafplaats van Mysic Falls, is gebouwd in 1792.

Mystic Grill Is a restaurant, café and bar in Mystic Falls. Matt heeft hier gewerkt.

Mysic Falls High: De middelbare school in het fictieve stadje in de Amerikaanse staat Virginia waar “The Vampire Diaries” zich afspeelt in de serie.

Mystic Falls Hospita De publieke ziekenhuis in Mystic Falls.

N

O

Original vampier / Originals: Ook wel bekend als de eerste vampiers van de wereld. Zo’n 1000 jaar geleden wilde heks Esther Mikaelson haar kinderen (Elijah, Finn, Kol, Niklaus & Rebekah) beschermen en veranderde ze via magie in onsterfelijke wezen die ze nu kennen als ‘The Originals’. Zij kunnen alleen gedood worden de zogenoemde ‘White Oak Ash Daggers’

P

Passenger De geest van een Traveller heks die bezit heeft genomen van iemand anders lichaam. Ze kunnen verborgen blijven zoals parasieten tot ze worden ‘geactiveerd’.

Prison Worlds: Alternatieve versie van onze wereld die zijn gecreëerd door de Gemini Coven met behulp van een spreuk van de Bennet familie om de wereld te beschermen tegen het kwaad wat ze niet konden verslaan. Er zijn twee werelden bekend die van 1903 waarin Lilly Salvatore opgesloten zat met haar Heretics en 1994 waarin Kai opgesloten zat en later ook Bonnie en Damon. Toen Kai zichzelf en iedereen in de Gemini Coven doodde stortte de werelden in.

Q

R

Ripper Term die gebruikt worden om vampieren te omschrijven die het fijn vinden om te doden, maar ook hun slachtoffer misbruiken of verminken. Ze hebben hun menselijkheid uitgeschakeld en hebben daarom geen geweten of schuldgevoel om hun acties. Stefan heeft hierdoor zelf een nickname gekregen genaamd ‘The Ripper of Monterey’, omdat hij een heel dorp uitmoordde.

Ripper Virus Een virus ontwikkeld door Wes Maxfield in het Augustine Society wat er voor zorgt dat vampier die ermee geinjecteerd worden alleen nog het bloed van andere vampiers drinken en daardoor niet/minder gevaarlijk zijn voor mensen.

S

Sacrifice Ritual Een ritueel die plaats moet vinden om de The Sun and Moon Curse te breken. Hiervoor is de maansteen ‘Moonstone’, een vampier, weerwolf en het bloed van een doppelgänger tot het punt dat die overleed. Wanneer het ritueel goed uitvoert is worden Klaus’s weerwolfgenen weer geactiveerd.

Salvatore Mansion: Het huis van de familie Salvatore in de stad Mysic Falls.

Sire Bond

Sireline De bloedband die een vampier heeft met zijn maker en diens maker ect. uiteindelijk lijdend naar één van de Original vampieren Elijah, Finn, Kol, Niklaus & Rebekah. Als een van hun doodgaat gaat elke vampier die via hun is ‘gemaakt’ ook dood.

Sireline Unlinking Spell Spreuk waarmee alle banden die een vampier heeft met zijn vampier-lijn wordt verbroken.

Shunning Manier waarop heksen covens omgaan met leden die de regels overtreden zoals het doden van andere heksen of gebruiken van duistere magie. Hiermee sluiten de de betreffende heks buiten en kan ze geen gebruik maken van de krachten die ze krijgt van haar voorouders – en wordt diegene dus minder krachtig. Vincent omschreef het fenomeen als volgt: Ze doen net alsof je nooit geboren bent en wissen je bestaan uit hun eigen geschiedenis.

Siphoners Heks die geboren wordt zonder eigen magische krachten, wel kunnen ze die van andere absorberen en voor ziczelf gebruiken. Vaak worden ze verstoten door hun coven. Zij kunnen in potentie een heks-vampier hybrid worden genaamd ‘Heretics’. Kai en Alaric’s tweeling Josie en Lizzie zijn hier voorbeelden van.

(Wooden) Stake / (Houten) Staak: De houten staak is een houten paal met een punt die in de serie vaak gebruikt wordt om Vampieren mee te doden door ze ermee in hun hart te steken.

T

Timberwolves.: De naam van de atletische sport team van Mysic Falls High. Tevens in een wolf van een logo van de school.

The Crescent Curse Vloek die in 1991 op vraag van Marcel geplaatst was op de Crescent Wolf groep om ervoor te zorgen dat leden alleen tijdens volle maan hun menselijk vorm konden aannemen. De rest van de maand zouden ze in in weerwolf vorm moeten leven. In 2013 dwong Hayley heks Celeste om de vloek te verbreken. Enkele jaren later activeer Klaus de vloek weer om aan te tonen dat hij om niets gaf behalve dochter Hope. Davina verbrak de vloek een maand later weer.

The Cure De genezing van onsterfelijkheid. Een magisch drank gecreëerd door Qetsiyah om de effecten van onsterfelijkheid terug te draaien. Wanneer een vampier het inneemt wordt hij weer sterfelijk, is diegene al ouders dan een normaal leven dan wordt deze versneld ouder en komt te overlijden. Dit is de reden dat Katherine Petrova kwam te overlijden na het innemen, Elena heeft de ‘cure’ ook genomen.

The Sun and Moon Curse Een vloed die in de 15e eeuw plaats zou zijn door de Azteken om vampiers kwetsbaar te maken voor zonlicht en weerwolven voor maanlicht. Uiteindelijk bleek het een vloek die geplaatst was op Klaus om zijn weerwolf kan te onderdrukken.

The Travelers’ Curse Vloek die geplaats is op een coven heksen die ook wel bekend staat als Travellers. Andere heksen covens plaatste deze vloek op hen zo’n 2000 jaar geleden toen voormalig leden Silas en Qetsiyah een onsterfelijkheidsspreuk deden. Als straf keerde hierdoor de natuur tegen waardoor zich nooit ergens konden vestigen en bleven rondzwerven.

The Veil Een magische barrière die de echte wereld van ‘The Other Side’ het hiernamaals scheid. Wanneer deze barrière verzwakt wordt kan met met geesten communiceren

Traveler Magic Een andere vorm van magie die de Traveler coven gebruikt doordat ze geen traditionele vorm van magie kunnen gebruiken door de vloek die op hen geplaatst is. Hiermee nemen ze bezit van andere mensen en spreken hun spreuken uit in het Tsjechisch i.p.v. Latijn.

U

V

Vampier Tombe: Tombe onder de Fell’s Curch waarin in 1864 uiteindelijk 26 vampieren werden gered/opgesloten. Speelde een grote rol in seizoen 1 van de serie.

Vervain/Verbana: Een krachtig kruid dat in de serie een zwakte in voor vampieren. Het zorg voor brandwonden bij een vampier en verzwakt hun. Als een mens die op zich draagt of in hun lichaam hebben kan hij/zij niet beïnvloed worden door compulsion.

W

Werewolf Genocide Poging van de vampieren om alle weerwolfen op de wereld te doden. Poging werd gestaakt toen duidelijk was dat een beet van een weerwolf dodelijk is voor een vampier.

White Oak Ash Daggers Houten staak die gedoopt is in het as van de witte eik die afstamt van de creatie van de ‘Original’ vampieren. Wanneer een mens deze gebruikt tegen een ‘Original’ vampier en laat zitten in hun hart zijn ze zo goed als dood. De oorspronkelijke eigenaren waren ‘The Five’.
Golden White Oak Ash Dagger Een special staak die door Davina en Kol speciaal is aangepast om alleen Klaus te beïnvloeden. Inmiddels is deze al vernietigd.

Whitmore College: De universiteit in de buurt van Mysic Falls. Jenna, Bonnie, Elena en Caroline gingen hier naar toe, Alaric en Sheila Bennett gaven hier de les Occulte studies.

Wickery Bridge: De brug aan de rand van Mystic Falls. Hier overleden Grayson en Miranda Gilbert op tragische wijze bij een ongeluk op 23 mei 2009 Enkele jaren later krijgen Matt en Elena hier ook een ongeluk, waardoor ze uiteindelijk in een vampier veranderd.

Q

Y

Z

Terug