Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Julie Plec

Julie Plec op 26 mei 1972 in Amerika. In 1994 studeerde ze af aan de Northwestern University waar ze o.a. film studeerde. Julie is sinds 1997 voornamelijk bekend als producer van verschillende films en tv-series.

Wat is een producer:
Een producent is verantwoordelijk voor alle zakelijke en organisatorische aspecten bij het maken van een film. Hij kan filmprojecten beginnen of ze onder de aandacht van studio’s brengen. Hij stelt de filmcrew samen, zoekt een filmregisseur bij een bepaald script of andersom, en regelt de promotie en marketing van een film. Verder houdt hij toezicht bij het filmen en dient hij als spreekorgaan tussen de filmregisseur, de scenarioschrijver en de filmproductiemaatschappij. Bij de grote filmstudio’s in Amerika wordt een producent vaak bijgestaan door een uitvoerend producent en een opnameleider. De eerste regelt dan vanuit kantoor de afspraken en de locaties, de laatste regelt alles op de set.

Ze werkte o.a. mee aan de film ‘Scream 2′,’Scream 3’, ‘Cursed’ en tv-series ‘Kyle XY’. Sinds 2009 werkt Julie uitsluitend voor de TV zender The CW, voor hun werkte ze aan de TV-series ‘The Vampire Diaries’, ‘The Originals’, ‘The Tomorrow People’, ‘Containment’ en ‘Riverdale’. Tijdens het werken aan deze serie werd ze ook mee als schrijfster voor de afleveringen en regiseerde ze enkele afleveringen.

Voor de tv-series ‘The Vampire Diaries’ en ‘The Originals’ schreef ze daarnaast nog enkele boeken die gebaseerd waren op de tv-reeks.

Terug