Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Candice King

Volledige naam: Candice Rene King-Accola
Geboorte datum: 13 Mei 1987
Geboorte plaats: Houston, VS
Lengte: 1.73m
Kleur Haar: Blond
Kleur Ogen: Blauw
Speelt in The Vampire Diaries, The Originals en Legacies: Caroline Forbes

Levensverhaal

Candice is geboren in Houston, Texas, maar groeide samen met haar ouders en jongere broer op in Edgewood, Florida. Haar moeder Carolyn is een milieu ingenieur en vader Kevin is hart chirurg. Ze ging naar de Lake Highland Preparatory School en haar beide ouders zette zich in voor de lokale politiek.

Tijdens haar tijd op de middelbare school vond ze een talentagent. En enkele maanden later in december 2006 bracht ze haar eerste cd uit ,”Always the Innocent Ones”. Voor het album schreef ze mee aan 13 van de 14 nummers en deed een cover van de Til Tuesday’s hit Voices Carry. In 2008 werd het album opnieuw uitgebracht in Japan en was toen een groter succes. In datzelfde jaar reisde ze ook mee met Miley Cyrus als achtergrondzangeres in de Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert.

Sinds 2007 was ze al begonnen met acteren en had ze (gast en kleine) rollen in enkele wat minder bekende films en series als ‘How I Met Your Mother’, ‘Supernatural’ en ‘Drop Dead Diva’. In 2009 was ze te zien in haar eerste grote hoofdrol van de onafhankelijke film ‘Dead Girl’ en had ze haar doorbraak bij het grote publiek toen ze door The CW gecast werd in de rol van Caroline Forbes in ‘The Vampire Diaries. De serie was een groot succes en in de 8 jaar dat ze de rol speelde won ze verschillende prijzen voor de vertolking. Voor de serie verhuisd ze naar Atlanta en woont hier bij familie die hier woont. In 2012 was ze ook nu te zien in de YouTube series Dating Rules From My Future Self.

In februari 2012 ontmoette Candice haar huidige man Joe King, muziekkant van de band ‘The Fray’ tijdens een event van de Amerikaanse Superbowl. Ze durfde zelf in eerste instantie haar nummer niet te geven dus deed co-ster Nina Dobrev dit voor haar. in 2013 werd ze ten huwelijk gevraagd en in oktober 2014 trouwde het stel in New Orleans. Sindsdien is ze ook stiefmoeder van Joe’s dochters Ava King & Elise King uit een eerdere relatie. In 2015 kondigde het stel aan in verwachting te zijn van hun eerste kind, om die reden was ze ook enkele aflevering niet te zien in het enkele afleveringen van ‘The Vampire Diaries’ seizoen 7. Op 15 januari 2016 beviel ze van een dochter Florence May. Sinds haar huwelijk gebruikt ze officieel de naam Candice King.

Candice is goed bevriend met haar ‘Vampire Diaries’ collega’s, samen met Kayla Ewell is ze een geregeld te zien in de campagne voor het modewerk ‘Show Me Your Mumu’, van 2018 tot 2023 hoste ze samen de podcast ‘Directionally Challenged’. Sinds Candice moeder is heeft ze weinig andere TV of filmprojecten gedaan of op de planning staan. Nadat ‘The Vampire Diaries’ stopte is ze verhuisd naar L.A. en woont ze voor het eerst samen met haar man. In 2018 lanceerde ze haar eigen sierenadenlijn Collective Journeys, met de verkoop van de arbamden die maandelijks verschijnen steunt ze lokale goede doelen.

Sindsdien is te ze zien geweest in enkele afleveringen van de spin-off ‘The Originals’ en ‘Legacies’. Ook was ze in 2020 te zien in de film After We Collided gebaseed op de gelijknamige boek, doordat door Covid opnames van het vervolg verplaats werden kon ze de rol niet verder oppakken. Op 1 december 2020 kregen Candice en haar man Joe een tweede dochter samen genaamd Josephine June. In 2021 besloot het stel te verhuizen naar Atlanta met hun gezin.

Sinds haar verhuizing naar Atlante staat haar acteer carrière op een laag pitje en is ze een enkele keer te zien in films. Ze richt zich nu voornamelijk op het moederschap vooral sinds mei 2022 uit elkaar is met haar ex-man Joe. Zo is ze actiever geworden in het promoten van producten via social media en is ze haar eigen podcast Superbloom begonnen.

Films & TV Series

JaartalTitelRol
2007Pirate CampAnnalisa/TomFilm
2007JunoLab PartnerFilm
2007On the DollMelodyFilm
2007X’s & O’s Gwen’s FriendFilm
2007How I Met Your MotherAmy (TV, 1 aflevering)
2008DeadgirlJoAnneFilm
2009Love HurtsSharonFilm
2009SupernaturalAmanda Heckerling(TV, 1 aflevering)
2009GreekAlice(TV, 1 aflevering)
2010Drop Dead DivaJessica Orlando (TV, 1 aflevering)
2012Dating Rules from My Future SelfChloe Cunningham (TV, 6 afleveringen)
2009-2017The Vampire DiariesCaroline Forbes(TV, 171 afleveringen)
2018The OriginalsCaroline Forbes(TV, 5 afleveringen)
2019The OrvilleSolona(TV, 1 aflevering)
2020After We CollidedKimberly(Film)
2021Christmas in TuneBelle(Film)
2022LegaciesCaroline Forbers(TV, 2 afleveringen)
2022Suitcase Killer: The Melanie McGuire StoryMelanie McGuire(Film)

Discografie
In 2006 bracht candice een CD uit genaamd “It’s Always the Innocent Ones.”.

Tracklist
Our Break Up Song
Some Girls
Perfect Tragedy
Welcome to the Real World
Started
Wrong to Be In Love
Mercy of Love
Sweet Jealousy
Yesterday Is Gone
Voices Carry
Hard to Say Goodbye
Drink To Eat My Freedom
Why Don’t You Stay


Weetjes
• Candice is van 2014-2022 getrouwd geweest met de gitarist van de muziekband The Fray: Joe King
• In 2008 kwam haar eerste cd uit, genaamd ‘It’s Always the Innocent Ones’
• Verfde haar haar rood voor de rol in ‘Dead Girl’
• Was achtergrond zangeres tijdens de ‘Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour’
• Candice’s haar bijnaam is craccola, dit was ook lange tijd haar accountnaam op instagram
• Candice is te zien in de muziekvideo ‘Love Don’t Die’ van de “The Fray”
• Candice lanceerde in mei 2018 haar eigen sieradenlijn Collective Journey’s waarmee ze lokale goeden doelen in de VS steunde.
• Hoste van 2018 tot 2023 samen met Kayla Ewell de podcast ‘Directionally Challenged’
• Host sinds 2023 haar eigen podcast genaamd ‘Superbloom’

Overige Links
:: Twitter
:: Instagram
:: Youtube
:: Foto’s

Terug