Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Klaus

Klaus is voor het eerst te zien in de aflevering 2×19 Klaus en word gespeelt door acteur Joseph Morgan.

Verhaallijn
Niklaus Mikaelson is geboren tussen 901 en 1000 uit een affaire die zijn moeder Ester had met een weerwolf. Hij heeft vijf half-broer en één half-zus; Elijah, Finn, Kol, Henrik, Rebekah en een eerder overleden broer. Hij is opgegroeid bij zijn moeder Ester, stiefvader Micheal en zijn broers en zussen. Zijn ouders zijn na het overlijden van zijn broer verhuist naar de nieuwe wereld toen hun dorp verwoest was door de pest, om hun kinderen te beschermen. In de nieuwe wereld woonde zijn familie samen met een groep weerwolven waarmee, bij volle maan verstopte ze zich ter bescherming. Samen met zijn broer Henrik besloot Klaus om te kijken naar hun transformatie, wat er toe leed dat zijn broer werd aangevallen en overleed.

Om niet nog meer kinderen kwijt te raken besloten Micheal en Ester een ritueel uit voeren om hen te beschermen en veranderde ze alle kinderen in vampieren, de eerste vampieren in de wereld. Om die reden staan ze bekend als ‘The originals’. Om de transformatie compleet te maken heeft Ester het bloed gebruikt van Tatia, de eerste Petrova Doppelgänger. Een vrouw waarop zowel Klaus als zijn broer Elijah een oog op hadden. Nadat Klaus zijn eerste slachtoffer doodde om zich mee te voedden activeerde hij zijn weerwolf gen waardoor hij een Hybrid werd – half vampier, half weerwolf. Zijn vader kwam hierdoor achter zijn moeder’s affaire en vermoorde Klaus zijn biologische vader en diens familie. Om Klaus te beschermen plaatste zijn moeder een vloek om hem die zijn weerwolf-gen onderdrukte. Met de maansteen, een vampier, een weerwolf en het bloed van doppelgänger kan deze verbroken worden. Uit woedde vermoorde hij zijn moeder, die voor haar dood erachter komt dat het verkeerd was om haar kinderen in vampieren te veranderen. Ze maakt haar man Micheal de ultieme vampier, een Vampier Jager om haar kinderen te doden.

Klaus staat bekend als één van de orignals die het meest gevreest wordt, personen die hem tegen komen willen graag op een goed voetstuk bij hem staan. Samen met behulp van zijn broer Elijah probeert hij de vloek over zijn weerwolf-gen te verbreken en verzint de legende rondom de maansteen, om zo de maansteen en de Petrova Doppelgänger te vinden. In 1492 ontmoet hij Katerina Petrova en krijgt hij zijn eerste kans om de vloek te doorbreken, zij komt echter achter zijn plan; vlucht en veranderd in een vampier. Uit woedde dat zijn kans op een nieuwe doppelgänger is verkeken, reist hij af naar haar geboorteland en vermoord hele familie. Sindsdien zoekt hij met behulp van heksen naar een manier om de vloek te breken zonder de Doppelgänger en is hij op zoek naar Katerina Petrova om haar te wreken.

In de loop van de eeuwen voelt hij zich door verschillende omstandigheden gedwongen om zijn broers Finn en Kol neer te steken en in een soort slaap-toestand in grafkisten om te sluiten. Hij raakt vervreemd met zijn broer Elijah en reist samen met zijn zus Rebekah de wereld rond om te vluchten voor Micheal. In de 1920’s belanden ze in Chigago waar ze ripper Stefan ontmoeten, en Klaus raakt bevriend met hem en viel Rebekah voor Stefan’s charmes. Als ze moeten vluchten voor Micheal dwingt Klaus Stefan om alles over hun ontmoeting te vergeten en steekt hij ook Rebekah neer die bij Stefan wil blijven.

Isobel Flemming komt door haar onderzoek in contact met Klaus waardoor hij erachter komt dat de geruchten van een doppelgänger in Mystic Falls waar zijn en dat ze bevriend is met Katerina Petrova. Uiteindelijk slaagt hij erin om zijn vloek te breken, en maakt van Tyler zijn eerste hybrid. Als zijn Damon gebeten wordt door een vampier en Stefan erachter komt dat het bloed van Klaus hem kan genezen sluit hij een deal. Klaus red Damon en ruil dat Stefan samen met hem vertrekt uit Mystic Falls. Zijn pogingen om nog meer hybrids te mislukken omdat hiervoor het bloed van Elena nodig is, waarvan Klaus denkt dat ze dood is. Als hij erachter komt dat ze nog leeft keert hij terug naar Mystic Falls maar wordt daar gechanteerd door Stefan die erachter is gekomen dat hij zijn familie in grafkisten zitten. Hij probeert de special sire-bond met o.a. Tyler te gebruiken om Stefan zover te krijgen om zijn familie terug te krijgen.

In dit alles krijgt hij een oogje op Caroline, maar die wil niets van hem weten aangezien ze een relatie heeft met Tyler. Ze wordt wel meerdere malen gebruikt als afleidingen om hem te dwarsbomen. De pogingen van Stefan en Damon worden gestaakt als blijkt dat alle vampieren die zijn begonnen bij een Original-bloedlijn sterven als die gedood wordt, en Klaus beweerd dat hij de beginner is van de bloed-lijn van Stefan, Demon, Caroline en Tyler is. Wanneer zijn moeder terugkeert om haar kinderen te doden, omdat haar lichaam bewaart is door magie stopt hij haar, ze komt later nog een keer terug en veranderd Alaric een de nieuwe ultieme vampier, zoals ze ooit deed bij Micheal. Samen met Stefan, Damon en Bonnie probeert Klaus Alaric te stoppen, maar wanneer hij Elena’s lichaam van al haar bloed wilt ontdoen keren zijn handlangers tegen hem. Stoppen zijn hart magisch, waardoor hij uitdroogt.

Vampier Alaric komt erachter waar Klaus verborgen wordt en steekt hem neer met een stake gemaakt van de witte eik. Iedereen is onder de indruk dat Klaus dood is, maar Bonnie heeft hem magisch in leven gehouden om zo haar vrienden te beschermen. En zit Klaus nu in Tyler lichaam.

Boekserie
Klaus is één van personages die wel voorkomt in de boekserie, er zijn echter wel enkele verschillen.

Terug