Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Dr. Meredith Fell

Meredith is voor het eerst te zien in de aflevering 3×10 The New Deal en word gespeelt door actrice Torrey DeVitto.

Verhaallijn
Meredith is een vrouw van middelbare leeftijd met bruin haar en blauwe ogen.

In Mystic Falls
Meredith Fell is lid van de Founder’s Family en weet van vampier af. In haar tienerjaren daten ze Brian Walters die later de medische adviseur werd van de Founder’s Council. In seizoen 3 komt ze naar Mystic Fall en werkt ze in het plaatselijk ziekenhuis als dokter. Ze vindt het vreselijk om patiënten te verliezen en dient hen dan in het geheim vampieren bloed toe zodat ze sneller genezen.

Ze komt in aanraking met Alaric nadat hij in aangereden door een auto, en is verbaasd hoe snel hij geneest van serieuze verwondingen. Wanneer haar ex-vriend Brian vermoord word en zij zijn plaat in neemt in de Founder’s Council is Damon ervan overtuigd dat Mereditch een psycho is en waarschuwt Alaric voor haar. Wanneer Damon haar op zijn verdenkingen aanspreek spuit ze hem vol met Verbena en neemt zijn bloed af. Wanneer Alaric verhaal gaat halen verteld ze hem over haar manier om patiënten te redden met vampierenbloed.

Meredith en Alaric vallen voor elkaar en krijgen een relatie. Wanneer Alaric bewijstukken en een mes vindt van één van de moorden in de stad schiet ze hem dood met de woorden, ‘You weren’t supposed to see that’. Later blijkt dat ze haar vermoedens had over Alaric ring, die ervoor zorgt dat hij een moordende alter-ego creëert. Ondanks dat blijft ze bij Alaric en probeert te helpen om hem in leven te houden. Ze is dan ook gebroken wanneer hij overlijd.

Wanneer Jeremy een gewonde Elena naar het ziekenhuis brengt stelt Meredith hem gerust dat het niet ernstigs is. Maar wanneer Elena verdrinkt in een auto-ongeluk blijkt dat Meredith gelogen had en Elena’s verwondingen ernstiger waren dan gedacht. Waardoor ze gedwongen was haar vampierenbloed te geven waardoor ze in een vampier zal veranderen.

Boekserie
Meredith is één van personages die wel voorkomt in de boekserie. Haar achternaam is de boeken is Sulez en er zijn echter ook enkele andere verschillen.

Terug