Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Isobel Flemming

Isobel is voor het eerst te zien in de aflevering 1×11 Bloodlines en word gespeelt door actrice Mia Kirshner.

Verhaallijn
Isobel is een vrouw van middelbare leeftijd met bruin haar en grijze ogen. Ze was geboren op 18 januari 1976 en groeide op in een dorp in de buur van Mystic Falls. Ze een een verre verwanten van Katherina Petrova.

In Mystic Falls
In haar tienerjaren krijgt ze een relatie met John Gilbert met wie ze samen een dochter Elena krijgt, die ze ter adoptie afstaat aan John’s broer Grayson Gilbert en diens vrouw Miranda. Op haar zestiende loopt ze weg van huis. John is degene die haar vertelde over het bestaan van vampieren.

Later gaat ze naar Duke Universiteit waar ze zich verdiept in folklore en parapsychologie en ontmoet Alaric Salzman met wie ze trouwt. Ze gaat later les geven op Duke Universiteit en doet onderzoek naar de legendes rondom vampieren en weerwolven. Zo ontdekt ze ook alles over de vloek van de zon en de maan. Ze komt in contact met vampier Damon Salvatore die haar verandert in een vampier, Omdat haar lichaam nooit werd gevonden werd er uitgegaan dat ze overleden was. Nadat ze in een vampier is veranderd zoek ze Katerine op, van wie ze een verwante is en de twee worden goede vrienden.

In seizoen 1 keert ze terug naar Mystic Fall om Elena over te halen om haar de uitvinding van Johnathan Gilbert te geven. en vraagt John Gilbert om hun dochter te bevrijden uit de wereld van vampieren door Damon en Stefan te doden met behulp van de uitvinding.

In het begin van seizoen 2 gaan Alaric, Damon en Elena naar Isobel kamer op Duke Universiteit om meer over haar onderzoek naar vampieren te komen. Stefan zoekt contact met Isobel om haar te beschermen tegen Klaus. Ze keert uiteindelijk opnieuw terug naar Mystic Falls om Elena te beschermen, maar geeft als reden op dat ze jalours is op de relatie tussen Alaric en Jenna. Elena wil niet van haar moeder weten, die laat weten dat ze eigenlijk geen moederlijke gevoelens voor haar heeft.. Ze leid Katerine om de tuin en levert haar over aan Klaus en neemt Elena ergens heen waar ze veilig is. Het blijkt dat ze gedwongen is door Klaus wanneer ze na een telefoongesprek zelfmoord pleegt nadat ze haar beschermende ketting afdoet, voordat ze Elena laat weten altijd van haar gehouden te hebben.

Boekserie
Isobel komt niet voor als personage in de boekseries.

Terug