Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
1×21 Isobel

Plot
Isobel arriveert in Mystic Falls en verrast Alaric met haar nieuwe houding en eist dat hij een afspraak met Elena regelt. Wanneer moeder en dochter elkaar eindelijk ontmoeten geeft Isobel geen antwoord op de meeste vragen van Elena. Maar laat wel doorschijnen dat ze ook op zoek is naar de mysterieuze uitvinding van Jonathan Gilbert, en dat Elena haar hierbij gaat helpen….

Gastrollen
Mia Kirshner als Isobel
David Anders als John Gilbert

Weetjes
– Officiëlle uitzenddatum (USA): 6 Mei 2010
– Officiëlle uitzenddatum (NL): 27 Juni 2010

Quotes
Elena: (referring to Jeremy) You were never going to hurt him.
Isobel: No. I was going to kill him. Don’t look for any redeeming qualities in me. I don’t have any.
Elena: (referring to Johnathan Gilbert’s invention) But you took a risk with Damon. How did you know that he was going to give it to me?
Isobel: Cause he’s in love with you.

Damon: (to Isobel, as he pins her to the floor) Now that I have your attention, listen up. You do not come into my town and threaten people I care about. Going after Elena: bad move! You leave her alone or I will rip you to bits, because I do believe in killing the messenger. You know why? Because it sends a message. Katherine wants something from me? You tell that little bitch to come get it herself!

Muziek
“Giving Up The Gun” by Vampire Weekend
“All The Same To Me” by Anya Marina
“Our War” by Neon Trees
“Sing” by Sounds Under Radio
“Ain’t No Rest For The Wicked” by Cage The Elephant
“We Share The Same Skies” by The Cribs
“Laredo” by Band Of Horses

Samenvatting
Isobel keert terug naar Mystic Falls om Elena te ontmoeten. Ze dreigt mensen te vermoorden als haar ex-man Alaric geen afspraak met haar regelt. Hoewel Stefan en Damon allebei tegen zijn, besluit Elena haar moeder toch te ontmoeten. Tijdens hun gesprek beantwoord Isobel geen van Elena’s vragen en heeft alleen intresse in het verkrijgen van de uitvinding van John Gilbert, die in het bezit is van Damon.

Elena heeft Bonnie in de tussentijd ingelicht over haar ontmoeting met haar moeder en alles wat er speelt met Damon en Stefan. Bonnie laat Elena een bladzijde zien uit haar spreukenboek, waar informatie over de uitvinding in staat – het is een wapen tegen vampieren. De enige reden dat de uitvindingen van John Gilbert werken is doordat Emily Bennet hem betoverd heeft.

Damon confronteerd Isobel nadat ze Elena heeft bedreigt. Om toch haar zin te krijgen kipnapt ze Jeremy in de hoop de uitvinding op die manier van Elena te krijgen. Bonnie biedt aan om de uitvinding onschadelijk te maken, maar doet uiteindelijk net alsof ze het gedaan heeft. Haar oma zou hier namelijk nooit aan mee hebben gewerkt. Wat ze niet weet is dat juist vampier Katherine de uitvinding wil om de vampiers in Mystic Falls uit te roeien.

Niet wetende dat de uitvinding nog werkt geeft Elena deze aan Isobel. Eenmaal thuis word Elena geconfronteerd met het feit dat Jeremy álles weet over de vampieren, nadat hij haar dagboek heeft gelezen. Alhoewel Elena haar verontschulding aanbied, is Jeremy toch gekwets dat zij hem niet in vertrouwen nam en zijn geheugen heeft gewist na de dood van Vicki. Dan verschijnt Anna in Jeremy’s kamer en verteld dat haar moeder is vermoord door John. Bonnie voelt zich schuldig door haar leugen over de uitvinding en neemt Caroline in vertrouwen dat ze Elena beloofd heeft iets te doen maar het niet kon.

Voor haar vertrekt uit Mystic Fall zoekt Isobel Alaric op die al zijn opgekropte woede naar haar uit. Ze beinvloed hem waardoor hij haar los kan loslaten. Na haar vertrekt belt Isobel naar John op om te vragen hij hun dochter wil beschermen tegen Damon en Stefan. Damon komt er achter dat John Elena’s biologische vader is…….