Celebrity Fansite
Your ultimate source for celebrity name

Hoe begon de serie ook alweer?

Vier maanden nadat hun ouders omkwamen in een tragisch auto-ongeluk proberen Elena en Jeremy Gilbert weer verder te gaan met hun leven. Elena die altijd uitblinkte door schoonheid, populairiteit en goede vrienden heeft moeite om haar verdriet voor andere te verbergen, terwijl broetje Jeremy zijn verdriet probeert te vergeten door drug en alcohol te gebruiken. Zij wonen nu bij hun tante Jenna, die haar best doet om een goede ouder te zijn.

Elena vind steun bij haar vriendinnen Bonnie, Caroline en ex-vriend Matt. Terwijl Jeremy steeds meer verwikkeld raakt in zijn drug gebruikt en Matt’s zus Vicki voor zich probeert te winnen, die aan het daten is met Tyler.

Nu het schooljaar weer begint op Mystic Falls High zijn Elena en haar vriendin gefascineerd door de mysterieuze, knappe leerling Stefan Salvatore. Stefan en Elena voelen zich onmiddellijk. Later die avond op een feest in het bos word Vicki bruut aangevallen word achterlaten met een bloedende nek wond.

Stefan vermoed dat zijn oudere broer Damon (ook een vampier) dit heeft gedaan en snel naar huis waar die al op hem zit te wachten. Beide broers delen een bittere en lange relatie en hebben elkaar 15 jaar niet gezien.
Damon kan niet begrijpen waarom Stefan zijn lot als vampier niet omarmt en geen mensen vermoord. Hij begrijp daarin tegen wel waar Stefan geobsedeerd is door Elena, sinds zij als twee druppels water lijkt op Katherine – een vampier uit hun verleden die zij beide lief hadden. Damon besluit te blijven tot ongenoegen van Stefan, en moeten zij een weg vinden om elkaar te accepteren, sinds Damon slecht is en Stefan goed.

In Amerika werd de tv serie van 2009-2017 uitgezonden door de tv zender ‘The CW’, de tv series is gebaseerd op “The Vampire Diaries” boekenreeks door L. J. Smith.