Welkom op VampireDiariesWorld.nl, jouw nederlandstalige fansite over de series 'The Vampire Diaries' , ''The Originals' & 'Legacies' ! Hier vind je alles over beide series, de castleden, foto's en video's. Daarnaast wordt je up-to-date gehouden met het laatste nieuws. Hopelijk vindt je alles wat je zoekt, en kom snel nog eens terug!
Alaric Saltzman

Alaric Saltzman is een volwassen man die na de dood van zijn vrouw Isobel Flemming afreist naar Mystic Falls om meer over haar te weten te komen.

Verhaallijn/Biografie
Alaric familie is van Duitse komaf die in 1755 naar Texas kwamen. Hij is geboren en getogen in Boston. Wanneer hij gaat studeren aan Duke universiteit komt hij parapsychologist Isobel Flemming tegen met wie hij later trouwt. Isobel is gefascineerd door vampieren waarmee hij haar regelmatig plaagt. Alaric komt er op een harde manier achter dat zijn vrouw gelijk had wanneer hij thuiskomt een vampier van haar zit drinken. Hierna is haar lichaam verdwenen en is hij overtuigd dat ze vermoord is.

Alaric traint zichzelf om een vampierjager te worden en verhuisd op en gegeven moment naar Mystic Falls na enkele onverklaarbare moorden. Hij krijgt een baan op Mystic Falls High als geschiedenisleraar. Alaric raakt bevriend met Jenna Sommers en is verbaasd om erachter te komen dat diens nicht Elena de dochter is van zijn overleden vrouw Isobel. Hij gaat hierna weg omdat hij niet wist dat zijn vrouw een dochter had en niet klaar is voor het feit dat Elena vragen gaat stellen over haar moeder.

Op een feest komt Alaric Damon tegen en herkend hem als de vampier die zijn vrouw vermoorde. Hij confronteert Damon hiermee die hem na het benoemen dat zijn vrouw hem niet genoeg vond en smeekte om in een vampier veranderd te worden. Damon vermoord Alaric hierna die tot ieders verbazing weer levend wordt, hij blijkt van Isobel een ring te hebben gekregen die hem onsterfelijk maakt zolang hij deze draagt.

Alaric helpt Damon later in een gevecht met enkele vampiers die uit een tombe in de stad zijn ontsnapt als Damon hem voorliegt dat één van deze vampiers Isobel voor hem kan vinden. Isobel keert later terug naar Mystic Falls en wil Elena ontmoeten, Alaric wil echter haar boodschap niet doorgeven maar doet dit toch wanneer zij dreigt studenten te vermoorden. Een boze Alaric wil Isobel haar ring terug geven, zij dwingt hem echter door te gaan met zijn leven en geeft hem zijn ring terug. Hieruit blijkt dat ze toch nog om hem geeft.

Alaric begint hierna een relatie met Jenna en probeert samen met zijn nieuwe vrienden te voorkomen dat zij ook maar iets te weten komt over het bovennatuurlijke. Samen met Elena reist hij af naar Duke Univeristy om meer te weten komen over het bovennatuurlijk onderzoek van Isobel om uit te vinden wat de Curse of the Sun and the Moon precies is. De relatie met Jenna wordt moeilijker om haar erbuiten te houden dus maakt Alaric het uit met haar, omdat hij niet kan blijven liegen.

Wanneer de Orginals vampier Klaus in Mystic Falls arriveert wordt Alaric gebruikt als spreekbuis. Jenna komt er inmiddels achter dat het bovennatuurlijk bestaat en vergeeft Alaric voor het niet vertellen. Ze wordt echter door Klaus getransformeerd in een vampier en komt om in zijn ritueel om Curse of the Sun and the Moon te verbreken. Na de dood van Jenna neemt Alaric te rol van voogd op zich voor Elena en diens broer Jeremy nu ze niemand meer hebben.

Alaric begint een vriendschap op te bouwen met Damon al is hij het niet eens met al zijn acties. Samen zet hij zich in met Elena om Stefan terug te krijgen die meegenomen is door Klaus. Hij gaat Elena trainen in zelfverdediging tegen vampiers. Maar heeft moeite om Jeremy weer helemaal in het gareel te krijgen. Wanneer Klaus Jeremy dwingt om aangereden te worden door een auto, red Alaric hem maar raakt zelf ernstig gewond als zijn magische ringt niet alle verwondingen geneest. In het ziekenhuis ontmoet hij Dr. Meredith Fell, wie gefasineerd is door zijn snelle genezing (nadat hij Damon’s bloed gekregen heeft.) Damon vertrouwd Meredith niet maar Alaric begint toch een relatie met haar. Als blijkt dat ze zijn bloed heeft onderzocht en hem Verbana heeft gegeven gaat hij verhaal halen. Meredith blijkt af weten van vampier en geneest patiënten met vampiersbloed om hun leven te redden.

Wanneer er verschillende moorden plaats vinden met Stakes die van Elena’s vader zijn geweest. Blijkt Alaric al snel een verdachte te zijn, Meredith verzorgt hem een alibi maar is wel overtuigd dat hij er mee te maken heeft. Na het lezen van enkele Gilbert dagboeken komt Elena erachter dat overmatig doodgaan tijdens het dragen van de ring ervoor zorgt dat een gespleten persoonlijkheid/alter ego ontstaat.

Damon en Stefan halen Alaric over om zichzelf niet aan te geven bij de politie voor de gepleegde moorden maar hen te helpen tegen Klaus. Dit plan loopt anders wanneer de alter-ego van Alaric de witte-eik-staak verstopt die Klaus kan vermoorden en daarmee zijn gehele bloedlijn van gecreëerde vampiers. Alaric komt er al snel achter dat zijn alter-ego de staak verstopt heeft en er wordt van alles gedaan om zijn alter-ego naar voren te brengen. Wanneer hij de locatie verteld komt hij erachter de heks Esther, de moeder van ‘The Original’ vampieren de staak wil om haar kinderen te vermoorden en daarmee alle vampiers. De alter-ego van Alaric zit deze plannen wel zitten en gaat met haar samenwerken.

Esther creëert hierna een spreuk die Alaric ook doet veranderen in een Originals vampier, maar dan één die op ze jaagt. Alaric wordt zichzelf en wil de transitie naar vampier niet compleet maken, waardoor hij zal sterven. Esther neemt bezit van Bonnie en zorgt ervoor dat de transformatie compleet wordt, en zijn leven wordt gelinkt aan die van Elena. De vampier Alaric onthult Meredith geheim, zorgt dat haar medische diploma ingetokken wordt en gaat achter Klaus aan. Damon, Stefan, Bonnie, Elena hebben een plan bedacht om Alaric te stoppen en werken hiermee samen met Elijah.

Wanneer Rebekah overtuigd is dat Alaric haar broer vermoord heeft neemt ze wraakt. Ze zorgt ervoor dat Elena samen met Matt een autoongeluk krijgt waarna ze overlijd. Alaric die op dat moment met Damon aan het vechten is overleed daarmee ook.

Alaric is daarna meerdere malen te zien als geest in de serie en kijkt daarbij neer op zijn vrienden. Wanneer Bonnie gelinkt is als Anchor naar de andere kant en de mogelijkheid creëert voor enkele dierbare overleden bovennatuurlijke wezen om weer terug te keren naar de levende wereld. Is Alaric de eerste die weer terug is, maar nog steeds een vampier.

De maanden daarna heeft Alaric moeite om te wennen aan zijn terug keer maar ook zijn leven als vampier. Zijn beste vriend Damon is overleden en ook relaties zijn niet zijn sterkste punt, nadat het flirten met Jo nergens op uit mond. Hij is occult-lessen op Whitmore College. Elena die moeilijk heeft met het verlies van Damon vraagt Alaric om haar te dwingen de liefde voor hem te vergeten. Hij kans als Originals vampier andere vampiers dwingen iets te doen of juist te vergeten. Het kost enige moeite om de herrienering te vinden die ervoor zorgt dat Elena vergeet dat Damon haar vriend was maar een monster. Wanneer Damon terug is is hij boos op Alaric omdat hij Elena geholpen heeft hem te vergeten. Hij geeft haar echter wel een doos met spullen die ze aan hem herinnerd met ook een brief waarin staat wat ze aan Alaric gevraagd heeft. Elene wil voorlopig nog niet dat Alaric haar haar herrieneringen terug geeft.

Er is een magie verwijderingsspreuk rondom Mystic Falls geplaatst is die alle magie uit iemand verwijderd en dus vampiers laat doodgaan op de manier voordat ze transformeerde. Tijdens een date met Jo moet Alaric een bus stoppen die naar Mystic Falls rijd met daarin Caroline en Enzo. Alaric beland na een aanrijding met de bus over de dorpsgrens van Mystic Falls gebracht, waarna alle magie wordt terug gedraaid en hij doodgaat. Jo die een heks blijkt te zijn doet er alles aan om hem te redden en maakt hem hiermee weer mens. Alaric kan kan Elena daarom haar herinneren niet meer terug geven tot grote woede van Damon.

Jo blijkt familie te zijn van de Gemini coven, een familie heksen die de gevangen wereld waarin Bonnie in opgesloten zit. Damon dwingt Alaric hem te helpen informatie te krijgen uit Jo om Bonnie te redden. Alaric overtuigd Jeremy ervan om Mystic Falls te verlaten en zet hem af bij de bus, hij verteld Elena echter niet dat hij op vampiers gaat jagen. Alaric komt erachter dat Jo een tweeling is en dat haar tweelingbroer Kai slecht is. Volgens traditie van haar Coven moet ze samensmelten met haar broer waarna de sterkere overleefd.

Hoewel hij weet dat Jo mogelijk niet sterk genoeg is om haar broer te verslaan doet hij alles eraan om haar te helpen. Jo is echter bereid haar magie op te geven aan haar broer en komt erachter dat ze in verwachting is van een tweeling. Een blije Alaric vraagt haar ten huwelijk. Nu hij weer mens is brengt Alaric nog geregeld zijn leven in gevaar om zijn vrienden te redden. Matt verteld Alaric dat het slim is om samen met zijn verloofde en ongeboren kinderen Mystic Falls te verlaten voor er wat erg gebeurt tijdens zijn vrijgezellenfeest.

Tijdens de huwelijksdag wordt Jo neergestoken en vermoord door haar broer Kai die niet wil concurreren voor leiderschap van de Gemini coven met zijn ongeboren neefjes/nichtjes. Alaric is verscheurd door verdriet door het verlies van Jo en zijn ongebore kinderen. Tevens moet hij ook afscheid nemen van Elena die door een spreuk van Kai gelinkt is aan het leven van Bonnie en in coma ligt.

In seizoen 7 moet Alaric zien om te gaan met het verdriet van zijn verloofde.

Terug